Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak doufejme, že se jaderné elektrárny snad podaří prosadit.

0 0
možnosti

Bude li 5 ti koalice zásadová v této záležitosti, tak jako dosud, tak se toho nikdy nedočkáme.

;-(;-(

0 0
možnosti

Kritici jaderné energetici by vlastně měli umět nahradit Slunce, které také vyrábí energii při termonukleárních reakcích. A vyrábí ji již mnoho miliónů let a ještě mnoho miliónů snad bude. Jenže mu do toho nikdo nemluví, a to je hodně dobře.

0 0
možnosti

J18a25n 69R59á15ž

14. 11. 2021 19:47

Jsem rád, že argumenty typu "jaderná energetika je nebezpečná, vzpomeňte si na Černobyl nebo Fukušimu jsou už ve veřejné diskuzi v rovině naprostých nesmyslů a tak se jimi už nikdo vážně nezaobírá. Konečně se začíná debatovat o rozvoji jaderné energetiky racionálně, k čemuž přispělo i to, že jaderná fúze už není v sekci science fiction, ale stává se reálným projektem blízké budoucnosti s nadějí, že bude ukončeno další zamořovaní krajiny elektroventilátory a solárními panely.

2 0
možnosti

Samé výhody, jen samé výhody :-) Jak krásně jednostranné.

Když se ale osloví nějaká obec se stabilním podložím, jestli by se u nich dal vybudovat sklad vyhořelého paliva, tak názor obyvatel je najednou podivně jednotný ;-D

0 0
možnosti
Foto

Ten názor je asi jednotný proti téměř každému důlnímu dílu. Vesnice u ložisek uhlí, kamene, písku nebo jiných materiálů se také obvykle brání jejich otevření nebo rozšiřování. A úložiště je prostě důl, jehož provoz navíc bude nejspíš doprovázen i nájezdy skupin protijaderných aktivistů.

3 0
možnosti

Francouzi se nám teď smějí. Vsadili na jádro a mají čím svítit a topit. Navíc skoro zadarmo

4 0
možnosti

J39a62n 82K83a88r97a61s94e95k

14. 11. 2021 16:49

ironicke prispevky se ale maji oznackovat ???, nebo ne??

0 0
možnosti

... “plyn je z klimatického hlediska nikoli přínos, ale průšvih. A to nejenom oproti jádru, o tom se vůbec nemusíme bavit“ ... tak už dlouho jsem se tak nezasmál a ještě ti “kolaboranti” jak v šedesátém osmém. Nikdy bych nevěřil, že se to vrátí.

0 0
možnosti

L39u52d86ě78k 83N42ě67m29e49c

13. 11. 2021 19:18

Prosím Vás - co je to za nesmysl s těmi kolaboranty? Popravdě mě ten výrok směruje k nízké inteligenci jeho autora.

1 6
možnosti

Ani se mně nezdá. Lidi, případně firmy, co se pořádně rozhlédnou, kde plynou největší dotace a je tak možno nejmenším úsilím získat co nejvíc a jak to politicky přikrýt. Neboli jak nejlépe kolem toho žvanit, koho a co vychvalovat a lézt tam do zadele a koho a co zatracovat. To jsou kolaboranti. Skupina, která se objeví za každého režimu, takže i nyní za toho bruselskomelounovitého levicově progresivistického.

3 0
možnosti

J90a80n 62V98e57s81e81l43ý

13. 11. 2021 15:59

Největším nepřítelem jaderné energetiky je a vždy byla ekonomie. Fanoušků mají dost, jen se dost špatně hledají takoví, kteří by byli ochotni shánět stovky miliard na projekty, se kterými je zkušenost, že nedodržují rozpočty a termíny.

Hlavně, když alternativy se dají stavět a staví rychle, v rozpočtu, jsou levnější a cena jde pořád dolů.

Jediným schůdným financováním JE je státní "cecek", ale doba mocných států řídících ekonomiku je pryč. I ten náš projaderný na víc než na jeden reaktor nemá a nedá.

0 11
možnosti
Foto

Ano, v dotačním prostředí je ekonomie nepřítelem těch zdrojů, které nejsou dotovány a přítelem těch zdrojů., které dotovány jsou.

Schůdných způsobů by mohlo být i víc. Stačilo by například přestat dotovat nestabilní zdroje.

Stát žádné peníze dávat nemusí. Stačí, že se zaručí, že během stavby a prvních desetiletí provozu nezmění pravidla hry. Na příkaldu Temelína je vidět, co vnucené změny v projektu udělají s termíny a cenou.

Cena FVE, postavených rychle, udělala u nás v rozpočtu bilionovou díru a jejich výroba je přitom zanedbatelná.

13 0
možnosti

Prikladem zelene idiocie je rakouska nuklearni elektrarna Zwentendorf, ktera byla sice dostavena ale okamzite odstavena referendem v r. 1978. Na strese elektrarny byly instalovany elekrtrovoltaicke panely, ktere za rok vyprodukuji tolik elektriny, kterou by jadro vyrobilo za 15 minut!

13 0
možnosti

Autora omlouvá to, že o jaderné energetice nic neví a přesně takovým jako on, je tento článek určen. Další komediální argumenty snad ani nemá smysl komentovat.

4 16
možnosti

Možná je autor ve srovnání s váma mladší, ale rozumu má ve srovnání s váma, asi 3 x víc !

;-)

7 1
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1801x
Svět kolem nás běží a já běžím s ním, občas je ale třeba se zastavit a dát si pauzu. Třeba na čtení.

Seznam rubrik