Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J63i23r93i 63V59r78a63b91e70c

11. 11. 2021 12:16

Likvidace DDR-KKW Greifswald (ruská jaderná elektrárna) bude stát ca 6,5 miliard ! €uro. V případě nehody (sabotáže,obsluha) JE je v okruhu 500km na stovky let nepobytno. Tak se nedivím, že to nikdo u svých hranic nechce.

1 9
možnosti
Foto

Tak i v Německu se začíná situace obracet a veřejnost už je většinově proti uzavření zbývajících německých jaderných elektráren do konce roku 2022. Francie plánuje stavby nových.Rakousko bych ani neřešil.Je zajímavé,že jejich jediná jaderná elektrárna byla uzavřena podle výsledku referenda Pro bylo 50,5 procent lidí ..

7 0
možnosti
PK

No pana Bárta, taky jsem cosi podobného psal a též nehezky o německé Energiewende, ale pan Vokoun, který tam žije se mnou nesouhlasil, přece asi bude mít lepší info....

0 0
možnosti
VB

Mně vadí jádro - je drahé a rizikové, nikoli náhodou se měří určité hladiny škodlivin. Spolupracujme s evropskými státy, které si ví rady s levnějšími obnovitel. zdroji. Pokud bychom měli potřebovat plyn, napojme se na ten norský.

1 22
možnosti
TB

Drahé čím v porovnání s tisícovkou větrníků, která ho nahradí, když zrovna možná fouká? Rizikové čím? (prosím bez keců o Černobylu). To, že se měří hladiny škodlivin je důkaz škodlivosti? Že plyn není ani bezemisní ani obnovitelný netušíte? Ty vaše "levnější zdroje" máte názorně ukázány právě dnes, kdy je energie nejdražší v historii.

17 0
možnosti
VV

Rozhodne mi jadro nevadi, ale vadi mi podobne prihlouple blogy na toto tema.:-/

1 9
možnosti
VH

Po údajné revoluci jsem si říkal, že Zelení budou rozumná volba...žel jsou to pro mě pomatenci bez možnosti volitelnosti....

16 0
možnosti
JK

Tak když nikdo ani vzdáleně netuší kdy to bude doopravdy hotový, kolik peněz do toho bude třeba nakonec skutečně narvat, kdy a kde bude trvalé úložiště jaderného odpadu a na kolik vyjde a kolik teda ta atomová elektřina bude celkově české občany a zemi skutečně stát a co všechno si budou muset občané odříct a oželet, přičemž teď elektřina stejně zdražila jako prase i v jaderné velmoci Francii, tak mi to trochu připadá jako vaření z vody nějaké pošahané ideologie.

1 5
možnosti
EN

E23m19i89l 79N50o64v95á96k

11. 11. 2021 22:08

Kdy to bude hotové i kolik peněz to bude stát se ví docela dobře. Trvalé úložiště reálně momentálně k ničemu nepotřebujeme, takže není vůbec žádný důvod s ním spěchat. Občané si nic odříkat nemusí, naopak je celkem jasné že oproti cenám elektřiny, s jakými se počítá do budoucna, bude ta elektřina z jádra levná a hlavně čistá a spolehlivá, což se o ostatních alternativách říct bohužel nedá.

Kdyby každý stát vyráběl elektřinu podobným způsobem jako Francie, tak by elektřina byla mnohem levnější. Drahá je proto, že všechny okolní státy jsou závislé na drahém plynu, a díky tomu, že je Francie s okolními státy dobře propojená, takže se tam ta jaderná elektřina dobře uplatní. Tím pádem její výrobce skvěle vydělává, ovšem díky propojení trhů je tím pádem silová elektřina stejně drahá jako jinde. Pokud ovšem jde o konečnou cenu elektřiny na faktuře, je ve Francii pořád daleko levnější než v Německu.

0 0
možnosti
Foto

J93o81s34e32f 46B62á52r70t61a

11. 11. 2021 10:12

Velmi dobře shrnuto. Ale levnou variantu s kontinuálním vývojem BIS nedopustí.

12 3
možnosti
JM

Tak pokud skutečně v Evropě dojde k renezanci jádra tak bychom byli sami proti sobě kdybychom to nechali Rusku.

0 1
možnosti
MP

Když se rozhlédnete po světě, tak uvidíte, že si každý jde svou cestou. Asie v čele s Čínou staví uhelné elektrárny jako o život, USA těží plyn frakováním, současně teď Biden prosadil daňové úlevy pro uhelné elektrárny, které budou zachytávat CO2, část Evropy prosazuje jádro, Němci mají s Ruskem plynový pakt. Vedle toho jsou soláry, větrníky, nejšťastnější země mají hodně vodních elektráren. Výsledkem je zatím neustálý růst emisí i cen nejen elektřiny, ale všeho.

4 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1801x
Svět kolem nás běží a já běžím s ním, občas je ale třeba se zastavit a dát si pauzu. Třeba na čtení.

Seznam rubrik