Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mnohdy se nedomluví ani dva lidé.

1 0
možnosti
RK

R66a62d58e81k 79K91o40h63u37t

5. 12. 2019 21:22

Greténisté zjistili že jejich fantasmagoriím je dopřáno sluchu, tak přitvrzují.

16 0
možnosti
TK

Ono naopak o globální oteplování jde. V přeneseném smyslu slova, samozřejmě.

0 0
možnosti
VO

V47i80t 57O72t75a66h26a21l

5. 12. 2019 20:54

V Evropě mají ženy volební právo a je jich dokonce o facku víc než mužů. Mohou si tedy demokraticky a bez jakékoli hysterie zvolit ženy. Jenže problém je jinde.

I kdyby svrhli muže, nic to neřeší. Problém je systém jako takový. Ten je založen na kompetitivním soupeření o zdroje. Nejde o to "mít se dobře". Jde o to "mít se lépe než ti druzí". Ukázat, že jsem úspěšnější. A pokud se nezmění tato hluboce zakořeněná lidská povaha - pak se nezmění nic. Ženy, aby obstály budou muset být dravější a soupeřivější - a defakto se tím změní v muže.

Pokud svrhnete krále a dosadíte královnu - jak jste změnili monarchii?

Mimochodem - s rovností žen v Evropě nemá autor zdaleka pravdu. Existují organizace kde je nerovnost žen přímo deklarována a žádná Greta se s tím nesnaží vůbec nic dělat. Mluvím o 95% náboženských organizací. Schválně, kolik znáte v katolické církvi arcibiskupek nebo islámu (druhém nejrozšířenějším evropském náboženství) imámek?

Pokud chce Gréta změnit svět, bude muset zrušit všechna stávající společenská zřízení - protože všechna jsou zaměřena na kumulaci zdrojů, liší se jen formou koncentrace moci a přerozdělování. No a zrušit náboženství.

A jsem přesvědčen, že i kdyby si na to našla dost spojenců, tak někdo daleko dříve zvládne zrušit Grétu.

10 1
možnosti
TK

"Nejde o to "mít se dobře". Jde o to "mít se lépe než ti druzí". Ukázat, že jsem úspěšnější. "

To není o nějakém ukazování. Život je odjakživa boj o to kdo přežije, kdo předá geny. To je po miliony let motorem života. Je to pud. Máme-li se hůř než ostatní, spustí to varovný signál: "Dělej něco, zaostáváš, neuspěješ!" Přirozenou reakcí je potom zvýšení vlastní snahy, buď směrem k vlastnímu úspěchu, nebo směrem, k poškození konkurenta. Nemít tento pud, vyhyneme. Tento princip soutěže funguje mezidruhově i v rámci druhu. Ten mezidruhový he nadřazený, ale my jako vítězný druh na planetě už se staletí požíráme navzájem.

3 0
možnosti
FF

Jen si tak říkám, jakou uhlíkovou stopu zanechá samotné setkání 29.000 lidí a cestování na ně z celého světa.

9 0
možnosti
JR

Zvlášť když je to úplně k ničemu. To i 29.000 lidí na dovolené u moře (samozřejmě "leteckyólinkluzif") je užitečnějších než tenhle sraz.

2 0
možnosti
LH

Každý s mozkem od začátku ví, co je ta esmeralda zač a že její víra zakládá se na nesmyslu

5 0
možnosti
IA

To ještě neznamená, že se toho budou všichni držet, protože těch nesmyslů už na světě bylo, byly na ně vydávány královské edikty, dokonce se konaly i hrdelní tresty a přesto, pane Haška stále se k nám dostávají jako maso přes mlejnek. Lepší, když tomu nebudeme věnovat tolik pozornosti, ale také představovat svůj svět, jehož směr bude normální. Pocházím z patriarchální rodiny jako mnoho z nás a co. Však můžeme být v menšině oproti většině nebo naopak. Já bych s nimi nediskutovala ani v duchu. R^

1 0
možnosti
LK

L16u33b50o98š 24K23r96i19m81l

5. 12. 2019 18:40

Po přečtení blogu a diskuse pod ním se nestačím divit. Lehká nadsázka v blogu generuje nenávistné osočování v diskusi a ve skutečnosti je to daleko horší. Uhlíková neutralita je co ? Kdy byla Země naposledy uhlíkově neutrální ? Co základy biologie, botaniky, chemie, fyziky a dalších věd? Nic z toho se neuplatňuje a když se na "nějakou" vědu klima alarmisté odvolávají, tak jde jen o vytržený kousek a nikoli o souvislé posouzení a důkaz o platnosti tvrzení.

Zde jde poukázat na obnovitelné zdroje, do kterých se počítá biomasa, geotermální energie, sluneční a větrná energie atd. Zná někdo ale důsledky využívání této energie? Ne, jen si někdo myslí, že je to bezpečné a nepoškozující. Ale to jsme si mysleli o biopalivech také, nebo snad ne? Stále nikde nevidím jasné pojmenování toho, že v některých částech světa se lidé množí jak myši, ale zachránit to má Evropa, kde počet obyvatel stagnuje či ubývá pokud odečteme migranty z přelidněných oblastí.

Obávám se ale toho, že někoho opravdu napadne řídit lidskou populaci a celkově život do takové míry, jako v níže uvedené Sexmisi. A zua sebe jsem rád, že se toho na 99% nedožiji:-)

21 1
možnosti
JS

Cely tento cirkus s klimatem ma jenom odvest pozornost od daleko vaznejsiho problemu, ktery se vali na Evropu. Migrace z Afriky vesele pokracuje, nyni ovsem v utajeni, bez nejmensi pozornosti sdelovacich prostredku. A kvoty jsou znovu na stole.

20 2
možnosti
AR

A62l14e98š 75R78y73s

5. 12. 2019 14:58

Sexmise byl opravdu nadčasový film... ;-D;-D;-D

20 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1801x
Svět kolem nás běží a já běžím s ním, občas je ale třeba se zastavit a dát si pauzu. Třeba na čtení.

Seznam rubrik