Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Je sice hezké, že měl ohledně malé Gretchen pravdu, přesto porušil etický kodex společnosti a nemohl tedy nadále setrvat v jejím vedení. I když se může zdát divné, stále ještě existují spolky, jejichž etický kodex není pouze cárem toaletního papíru.

3 16
možnosti
Foto

Můžete, prosím, pro nás, co se tolik nezajímáme omautismus, ocitovat tu pasáž etického kodexu, který pan doktor porušil? Já jeho komentář vnímal jako zasvědcené vysvětlení, jaké komplikace diagnóza přináší. Domnívám se tedy, že pokud se prezentuje nějaká diagnóza v tisku, nejedná se o nějaké tajemství. Moc by mne tedy zajímala citace textu etického kodexu, abychom to mohli posoudit i my nezasvědcení. Předem děkuji.

9 0
možnosti
Foto

Hezký pokus o prezentaci honu na čarodějnice, který neexistuje. Žádná cenzura a žádné trestání za názor v tomto směru opravdu není, je to čirý výmysl.

1 19
možnosti
PH

P98e43t64r 22H56l38o70b72i13l

8. 10. 2019 20:07

jsi slepy, nebo hloupy? Par zmetku ho donutilo odstoupit... to nic neni?

8 1
možnosti
AK

Tak jako můžete zkušenému automechanikovi poslat nahrávku zvuku motoru ve svém autě a on - aniž by auto měl ve své dílně - dokáže říct jestli to klepání vyvolalo vadné hydrozdvihátko nebo pístní čep, dokáže zkušený psychiatr zhodnotit psychiku člověka na základě videosekvence - aniž by tu osobu měl ve své ordinaci.

Jaroslav Matýs se dostal do křížku s establishmentem a následky toho bude muset snášet.

Greta Thunbergová je součástí rétoriky establishmentu, ačkoliv je vydávána ze jeho odpůrce. Jinak by jí přece s vážnou tváří nenaslouchali prezidenti a předsedové vlád, nepřijímal by ji papež František, necitovala by ji hlavní média a nebyla by kandidátkou Nobelovy ceny.

Nebo si myslíme, že tato vstřícného zacházení by se dostalo skutečnému bojovníku s establishmentem?

Občané vidí, jak pod náporem liberální ideologie západní Evropa materiálně stagnuje. Stejně tak to vidí i politici.

Jak chcete smířit obyvatele s návratem chudoby?

Řekněte že se lidé mají vzdát aut, masa, cestování na dovolenou a prohrajete volby.

Ale "nevinné dítě", skrze které k nám promlouvá samotný duch planety, to prohlásit může a má to ráz poselství vyšší moci, která apeluje na náš altruismus. To žádného politika nestojí ani jeden hlas. A tak se jim apokalyptické hrozby o brzkém zániku planety líbí. Stejně jako ve středověku jim pomáhají udržet kontrolu na lidmi.

Intelektuálně ani morálně nemá zřejmě establishment na víc. To je sice smutné, ale s tím těžko něco uděláme.

Těžko přepokládat, že by třeba Charles de Gaulle nebo Winston Churchill dokázali přičinlivě naslouchat blábolení Grety a nechali si od ní nadávat. Jenže politiky podobné úrovně v současnosti nemáme.

32 2
možnosti
JS

O klima uz se vubec nejedna. Celosvetovy nastup rudo-zelene totality. Cenzura, udavani , ztrata zamestnani pri jakemkoli projevu nesouhlasu s oficialni ideologii. Kruh se uzavira.

23 1
možnosti
VS

Bohuzel, jak pozoruju, kam se riti tenhle svet, tak mam obavu, ze se pan Matys na svuj pracovni flek jen tak nevrati.

11 0
možnosti
MK

Doufám, že až se k nám vrátí zase normální poměry, dočkám se jeho rehabilitace a vrácení do všech funkcí.

13 1
možnosti
JL

Když se nad tím zamyslíme, tak opravdu většinu svinstva v atmosféře dělají neobjektivní média. Kdo z té dívky vytvořil neoprávněně rádoby hvězdu?!?

18 1
možnosti

Její rodiče ji prodali.

4 0
možnosti
Foto

Hmmm.

Tak jen pro doplnění kontextu, pár zásadních věcí autor "opomněl":

- názor odborníků k vhodnosti a kvalitě jeho rozhovoru: https://www.psychiatrie.cz/24-aktualni-zpravy/3418-vyjadreni-vyboru-psychiatricke-spolecnosti-cls-jep-k-rozhovoru-mudr-matyse

- o nevhodnoti toho, co pan Matýs předvedl třeba zde: https://en.wikipedia.org/wiki/Goldwater_rule

- jen proto, že máte pocit, že vám mluví z duše, to neznamená, že z odborného hlediska je vše v pořádku. Zejména lékaři by si měli být vědomí toho, že se fakt neobhájí a existuje něco jako lékařská etika.

3 24
možnosti

Co do toho patláte nějakou lékařskou etiku?

Duševní nemoci Grety T. jí její PR agentura dala do jejího mediálního obrazu. To není privátní problém, to je veřejná informace použitá v politickém boji.

-

Vámi zmiňovaní "odborníci" si bohužel výše uvedené skutečnosti nevšimli (nebo "nevšimli") a splnili zadání - potrestat člověka, který se dopustil politicky nekorektních výrazů.

23 1
možnosti
VK

Poviem to úplne tvrdo: ak sa idiot rozhodne vstúpiť do politiky, neznamená to, že jeho idiocia je dôvodom na ospravedlňovanie jeho vystúpení a názorov.

Greta síce nie je idiot, má iné mentálne postihnutia, ale do politiky vstúpila a urobila tak dobrovoľne. Jej mentálne postihnutie sa tak jej rozhodnutím (či rozhodnutím jej rodičov) stalo legitímnym terčom politického zápasu.

32 1
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1801x
Svět kolem nás běží a já běžím s ním, občas je ale třeba se zastavit a dát si pauzu. Třeba na čtení.

Seznam rubrik