Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Jakou má logiku situace, kdy na svém území budou Němci "bezjaderní" a tedy krásně zelení, ale budou potřebnou energii nakupovat od "jaderných" zemí? Připadá mi to podobně, jako když se vyrábí ocel někde v Indii a v Číně, navíc v neporovnatelně méně ekologických provozech a pak se vozí přes půl planety do "čisté" Evropy. Pokrytectví a doslova blbost nejhrubšího zrna. To podnebí se fakt neptá, jestli se to uhlí spálilo v Německu nebo v Bangladéši. A jádro je v současné době patrně jeden z nejčistších zdrojů pro výrobu elektřiny. Co se musí v Německu stát, aby tohohle člověka přikurtovali konečně na pranýř?

2 0
možnosti
RM

Prostě Němci a jejich "konečné řešení jaderné otázky".

0 0
možnosti
JR

Nepotřebujeme vlastní JE, když máme dost peněz, abychom si elektřinu koupili od těch, kdo ty zlé JE mají. A přitom budeme ti nejsvatější zachránci planety :)

3 0
možnosti
ZB

Německo nedělá malé chyby...

2 0
možnosti
JA

Západní, řekněme třeba renesanční, člověk je v roli elfů z Pána prstenů. Pomalu se došourá do Šedých přístavů a odfrčí. Tak k čemu elektrárny?

0 0
možnosti
JK

Sice pravdivý článek, ale zbytečný. Němci energii z jádra opravdu potřebovat nebudou. Je to stárnoucí společnost, porodnost etnických Němců za posledních X desetiletí byla naprosto tristní, celková čísla zachraňovali Turci, a to často ještě "dovozem" kojenců z Turecka. Aktuální hospodářský model Německa je závislý mj. na velkém objemu pracovní síly, takže stejně v tom nemohou pokračovat - a po konci levného ruského plynu je myslím většina německé společnosti s deindustrializací smířena. Takhle se to jeví, že do 10 let energeticky náročná produkce /zpracování kovů, chemie/ klesne o třeba 60, třeba 90% a z německého hospodářství se stane rozmanitý sektor služeb, takříkajíc "pečovatelsko-agrární" společnost. A to už je servisovatelné občasnými zdroji energie, s nějakými omezenými zálohami. Kritická období /zimní období + přechodná s velkou oblačností/ se překlenou plynovkami, popř. uhelnými elektrárnami. Je to trošku tristní v konfrontaci s těmi nabubřelými kecy o záchraně klimatu, já vím. Ale končícímu Německu to prostě bude stačit. A až se z Německa stane nějaká druhá Sýrie nebo Libanon, tak si koupí elektrárny na mazut, resp. kdo bude chtít spolehlivost, pořídí si vlastní dieselagregát. - - - - Celé se to pojímá tak, že Německo zůstane takové, jaké bylo posledních, řekneme, 20 let. Nezůstane, jejich model se vyčerpal, protože vyčerpali svoje personální kapacity. (ostatně u nás je to to samé, máme sice nějaké zpoždění, ale trend je nevyhnutelný). Prostě je potřeba se na to podívat touto optikou, která bere v úvahu ústup od technologické excelence, jak se tomu teď populárně říká. Společnost starých lidí už žije z podstaty a k udržování těch zbytků není potřeba tolik energie. Všechno jednou skončí a Němci se jeví tak, že to chápou. Navíc bych nic nedal za to, že se svým řízeným zánikem pokouší odčinit dědičný hřích nacismu.

2 2
možnosti
JK

tohle je perfektni prispevek.

Co je na nem ale nejcenejsi, je skutecnost , ze tady je. Rekl bych, ze podobny prispevek se muze objevit klidne i v Nemecku - a to znamena, ze i tam se najsou lide - a bude jich treba 5-10%, kteri maji porad jeste neco v hlave.

A presne tenhle pocet lidi v populaci staci k tomu, aby nemusely nastat ty konsekvence, jak je popisujete.

Nadeja umira jako posledni!

2 0
možnosti
ID

I17v85a90n 77D26í58t71ě

7. 9. 2023 10:58

Perpetuum.

Jinak souhlas, podrezavaji větev sobě i Evropě.

8 1
možnosti
VT

...stejně jako v pětačtyřicátém ... až do úplného sebezničení ...

7 0
možnosti
Foto

Zelená politika, která si myslí, že ideologií a proklamacemi porazí fyziku. Neporazí. Narazí na tvrdou vodu...

16 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1801x
Svět kolem nás běží a já běžím s ním, občas je ale třeba se zastavit a dát si pauzu. Třeba na čtení.

Seznam rubrik