Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máme v zásadě 2 velké problémy.

První je ten, že máme drahé energie a plyn a to průmyslovou výrobu i zemědělství výrazně prodražuje a činí ji nekonkurenceschopnou.

Druhým problémem je to, že velká část dotací jde na tkzv. měkké projekty, které jsou jen zbytečným mrháním finančních prostředků, bez jakéhokoliv efektu.

0 0
možnosti
Foto

Ano, Evropa je už teď skanzenem. Připojení k wifi je v každé boudě s nudlemi v Thajsku lepší než u nás. Zapomněl jste ale ještě na jednu příčinu úpadku konkurence a výkonu Evropy: příliš rozdavačný sociální stát. Zvykli jsme si na pohodlí, na které už nemáme:

- zdravotní péče "zdarma",

- "bezplatné" školství,

- vysoké státní starobní důchody,

- vysoké sociální dávky za všechno, za rození a východu dětí, za péči o sirotky, za nezaměstnanost, za drahé energie,

- zálohové výživné

Ničíme soutěživé prostředí. Je to socialismus.

0 1
možnosti

Zapomněl jste na výsluhy a také na to, že tu cenu vysokých energií způsobil sám stát, aby prostřednictvím své státní společnosti ČEZ - vysál z daňových poplatníků co nejvíce peněz, které si pak stát může přivlastnit formou dividend. Že tím zařezává průmysl, zemědělství i životní úroveň občanů, je druhořadé.

0 0
možnosti

Já myslím, že kdyby na tom ČR bylo ekonomicky tak, jak tomu v Německu říkáte ekonomický rozvrat, tak bychom tady odpálili slavnostní ohňostroj, jak jsme to dokázali a jak je nám konečně dobře.

0 0
možnosti
Foto

J95a23n 39K82o89z77á50k

2. 8. 2023 23:33

Když začne politik výrobci předepisovat, jak a co má vyrábět, tak můžeme na nějaký růst zapomenout. Evropa rostla jenom v tom případě, že rostly firmy, které vyráběly to, co bylo inovativní a dobře se prodávalo. V dnešní době, kdy předepisují politici, co a za jakých podmínek má výrobce vyrábět, můžeme na růst zapomenout.

3 0
možnosti

zdálo by se, že čeští autoři by měli mluvit především o České republice, deindustrializace je v ní hlubší než dále na západ, přesto mluví o jakési Evropě

a pozor, deindustrializace nebo její dřívější paralela potkala řadu společností, důvodem nikdy není nedostatek surovin nebo nějaké politické snahy, ale pouze a jedině zkřehnutí, zhloupnutí a zlenivění populace relativně vůči těm, kteří tu společnost vystavěli. V takové České republice chce být každý tak leda stranickým tajemníkem, a jediný průmysl který jede je průmysl názorový

0 0
možnosti

To kam Evropa směřuje je ale do značné míry objektivní. Společnost zbohatne, má jiné hodnoty než reprodukce a kvalitní výchova 2-4 potomků. Na část zaměstnání už neseženete dostatek lidí a to jen posiluje migraci, odliv výroby do Asie atd.

1 0
možnosti
Foto

J32a77n 28K63o34z30á10k

2. 8. 2023 23:42

Ale ty hodnoty dostávají tu společnost do silné závislosti na druhých. Takže ta zbohatlá společnost začne chudnout. V dějinách je mnoho příkladů a čeká to i Evropu, že bude ta chudší.

1 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1801x
Svět kolem nás běží a já běžím s ním, občas je ale třeba se zastavit a dát si pauzu. Třeba na čtení.

Seznam rubrik