Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Elektřinu můžete přenášet na velké vzdálenosti a vyhnout se ukládání. Pokud máte elekromobil s baterií 50 kWh a ujedete jen 50 km za den, máte prostor ke skladování. Určitou část průmyslu může fungovat na spotové ceně elektřiny. Možností je spousta, vše něco stojí a třeba naše vláda projí desítky miliard z dividend, které se do energetiky mohly invesovat.

1 2
možnosti
PZ

většina OA v ČR najede méně než 100 km za den, ano prostor je zde obrovský, každý rok se registruje 200 tis nových OA a celkem jich je přes 5 mil

0 1
možnosti
ZZ

Každý nově registrovaný elektromobil proto získá nevratnou dotaci 500 tis Kč.

0 0
možnosti
PZ

500 tis? Prosím dejte mi odkaz na dotační titul a já si zažádám.

0 0
možnosti
Foto

Jen když bude mít jako alternativní palivo řepkovou bionaftu a toustovač. Zdeňku on ten tvůj favorit dostal nějakou "vratnou" dotaci? Nechápu to Vaše mínus bez vysvětlení za co. Fakt si nedovedete představit, že by se vyrobila taková pračka, která by vydržela deset let v provozu a kdyby se náhodou pokazilo ložisko v bubnu, stála by oprava 2 tisíce? Žárovka, která nemá plánovanou životnost 2 roky? Auto, kterému zakážou třeba čtyři roky od výroby jezdit, protože za a) se rozpadne b) nebude splňovat emisní limity. Potom se fakt může stát, že se bude vyrábět jen vedne a v noci se bude spát, protože se nebudou muset vyrábět zmetky. A ten Váš toustový chleba se bude opékat pod velkou lupou.

0 0
možnosti
PZ

Nevím kde se vzaly v diskuzi pračky, ale životnost se 1Oti letům blíží a oprava ložiska u 8 let staré pračky v porovnání s cenou nové a navíc kvalitativně lepší je nerentabilní, to by musel opravář pracovat za minimální mzdu a pračku do opravny byste mu musel dovézt a po opravě odvézt. Navíc byste měl nové ložisko, ale zbytek opět původní.

0 0
možnosti
Foto

Pračku mám rád. Její brutální neopavitelnost je příkladem ekologie na ruby. Pokrok v úsporách na energii a vodě není tak velký aby vyrovnal náklady na výrobu nové. Záruku dostanete na bombastických deset let, ale jen na součástku, která se nepokazí, případně je laciná a lehce vyměnitelná. To co se kazí je ložisko bubnu za cenu 200 Kč, jenže musíte rozebrat celou pračku, rozřezat a svařit buben a znova složit.U pravěkých praček to byla pro zkušené opaváře práce na půl hodiny a 2 tisíce za cestu a opravu by hodně lidí motivovalo k opravě, dnes je to nad 5 tisíc a proto letí laciné pračky, které lehce přežijí záruku.

0 0
možnosti
PZ

To je spíš ten paradox prodeje a nákupu, prodejce nebo chce utržit co nejvíce a kupující naopak platit co nejméně takže potřebujete chrlit zboží, protože z tržeb platíte lidi a Ti kupují, a pořad dokola, takže se i z praček stalo spotřební zboží

0 0
možnosti
ZZ

Nemám nic proti FVE, ale jeho státní podpora, místo výstavby nových bloků JE je kontraproduktivní.

Z letošního zisku ČEZ se mohla už financovat příprava výstavby 2 bloků.

1 0
možnosti
ZZ

Mícháte hrušky s jabkama.

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1801x
Svět kolem nás běží a já běžím s ním, občas je ale třeba se zastavit a dát si pauzu. Třeba na čtení.

Seznam rubrik