Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Oni si ti klimatičtí gerojové neuvědomují, že přiroda si dělá co chce. Klimatické změny v minulosti probíhaly bez ohledu na přání lidstva. To mělo dost starostí samo se sebou. Proti klimatickým změnám se nedá bojovat, ty proběhnou tak jako tak. Musíme se umět klimatickým změnám přizpůsobit jinak nás příroda sama odstaví.

5 0
možnosti
PZ

FVE panely mají recyklaci vyřešenou téměř ze 100% a i kdyby jste je pouze skládkoval nikoho nezabijete, rotory VTE z sklolaminátu také nejsou ničím co by Vás ohrozilo na životě i když to necháte ležet na hromadě. V protikladu je odpad z JE, kterému se říká "vyhořelé palivo" i když MOX palivo je dražší , a jediné řešení je na 100 tis let zakopat hluboko pod zem a zapomenout to je výsledek po 70 letech využíváni jádra.

0 0
možnosti
PV

A ono skladkovani je jako eko, jo?

3 0
možnosti
JK

ČEZ do Dukovan poptává reaktor o výkonu 1200 megawattů, možní dodavatelé jsou tři: Francouzi, Korejci, Američané.

* Francouzi reaktor požadované velikosti nevyrábějí, mají jen větší, chtějí proto zmenšit svůj typ EDF, půjde tak o technologii, která bude v praxi nasazená poprvé a která se bude muset licencovat v zemi původu, což může celý proces zdržet. K tomu teď nemají v oboru dobrou pověst. Zhruba polovina ze všech 56 reaktorů EDF ve Francii byla donedávna odstavená kvůli problémům s korozí, i když se firma chlubí tím, že je aktuálně k síti připojeno 35 jejích francouzských bloků.

* Korejci reaktor požadované velikosti také nemají, mají jen menší, firma se navíc zatím může pochlubit jen instalacemi doma v Koreji a ve Spojených arabských emirátech a navíc aktuálně čelí žalobě od Westinghousu, který ji obvinil z kopírování své technologie.

* Americký Westinghouse může nabídnout prověřený reaktor AP1000 správné velikosti. Westinghouse už získal kontrakt na první z plánovaných jaderných elektráren v Polsku. Jenže stavby tohoto reaktoru v Georgii a Jižní Karolíně, kde se Westinghouse snažil prosadit nové výrobní postupy, způsobily miliardové ztráty a bankrot, následoval prodej z rukou japonského technologického konglomerátu Toshiba kanadské investiční společností Brookfield Business Partners a ta Westinghouse provedla reorganizací.

A teď hádejte jak to dopadne, až se něco takového bude stavět v České republice ;-D Pimprlové divadlo, panoptikum. Vítejte ve světě čisté a bezpečné jaderné energie ;-D Bude to finanční i termínová katastrofa, takže sice nebude na pomůcky ve školách, neopravované silnice se rozpadnou a v domovech důchodců bez ošetřovatelů klienti definitivně shnijou v postelích , ale zase se budem moct chodit dívat na fakt velké lešení, a to hodně dlopuho.

https://de

0 2
možnosti
Foto

No, víte ona spousta samozvaných znalců budoucnosti planety se rekrutuje z lidí kteří nejspíš ve škole neměli moc rádi, matiku, fysiku, techniku, klasické přírodní vědy a exaktní vědy vůbec. Takže dovedou rozdávat hraběcí rady. A pokud se stanou ke všemu aktivisty, tak je s nimi řeč jako s kozou na ledě. Ostatně ta dáma, o niž mluvíte, je tuším JUDr.;-)

5 0
možnosti

Vedle překladatele Timmermanse se to ztratí:-).

2 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1801x
Svět kolem nás běží a já běžím s ním, občas je ale třeba se zastavit a dát si pauzu. Třeba na čtení.

Seznam rubrik