Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak se podívejte, jak to vypadá s energetikou v tom geniálním Německu, kde si porušili jaderky (původně výroba cca 40GW, nyní 3,9GW) i pár uhelek.

https://www.agora-energiewende.de/service/agorameter/chart/power_generation/01.05.2022/05.05.2022/today/

Kdyby nesvítilo Slunce, tak jsou definivně v háji, protože už pár dní NEFOUKÁ!!! Pokud je totiž ta červená křivka "Stromverbrauch" nad barevnou plochou grafu, tak musí cucat energii od sousedů, viz tento graf

https://www.agora-energiewende.de/service/agorameter/chart/power_import_export/01.05.2022/05.05.2022/today/

Pod grafem si můžete proklikat, kam to cpou, když mají v poledne přebytek a od koho cucají, když zapadne Slunce.

Můžete si samozřejmě navolit i jiné předchozí datumy v políčcích nad tím usměvavým pánem. Pátrejte, bádejte...

0 0
možnosti

Jako bývalý zaměstnanec En.firmy v DE jsem dosti dlouho s místními na toto téma diskutoval a viděl jsem to jako nepříliš povedenou záležitost. Ale, neděje se tak jen v DE, nýbrž i ve Státech, Číně a i jinde. Jedná se o investice do obnovitelných zdrojů energie, elektrifikovaného tepla a dopravy, skladování energie, zachycování a ukládání uhlíku (CCS) a vodíkových technologií ad.

Málo platný, dlouhodobá diskus o změně klimatu prostě v mnoha zemích nastolila téma, že je třeba přehodnotiti En.politiku a zajistit odklon od klasiky, od fosilních paliv, má to logiku je jich tady málo a naproti tomu OZE jsou k dispo v neomezeném množství.

Takže ač nejsem happy a EW a její dopady nejen dle vašich odkazů nejsou nej, cesta zpět prostě nevede. Bioenergie, geotermální energie, vodní, solární a větrná energie je otázka blízké budoucnosti...

0 1
možnosti

J75a22n 49R97á79ž

5. 5. 2022 11:59

Varování před katastrofickými dopady na naše hospodářství a domácnosti, které se nezvratně blíží v důsledku cen energií překračujících už kritickou mez, vláda bohužel nebere vůbec vážně, protože tam není jediný ministr, který by měl schopnost realisticky uvažovat jak z toho.

Jasné, že ředitel ČEZ je proti jakékoliv cenové regulaci, když jeho podnik má tak obrovské zisky, z[>-]e kterých dostane nemalý podíl. Že by právě on měl být hlavním rádcem vlády v energetické politice, je absurdní.

6 0
možnosti

J29a15n 63D10o43u64š46e48k

5. 5. 2022 11:25

Ale on to ví. On zeleně mluvit musí.

1 0
možnosti

Ano je třeba říct , kolik to celé stálo, kolik byla dotace a za jak dlouho de to zaplatí. Zelená ano , ale ať si to podporovatelé zaplatí ze svého.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS