Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Evropa se snaží o energetickou soběstačnost ... a my bychom měli elektrickou energii dovážet. Jo, to dává logiku ...

0 0
možnosti
Foto

Stejnou, jako když Německo v rámci nezávislosti na Rusku spolu s ním budovalo Nordstream.

0 0
možnosti

Bylo až komické vidět ekologické zapálení olympijského ohně v číně. Inu, ono to musí vypadat, jak moc se všichni snaží navenek o zdraví a ekologii a skutečnost je ale jiná. Ale taková je doba, plná lží a podvodů.

1 0
možnosti

Ano, to mě taky strašně naštvalo. Celá olympiáda v Číně je jedna obří ekologická katastrofa, ale přikryjeme to fíkovým listem v podobě klimaticky neutrálního ohně. Je to symbolické, takhle je prakticky se vším.

2 0
možnosti
Foto

Jediným logickým a racionálním krokem, je vybudovat u nás takové množství jaderných zdrojů, které nás dokáží spolehlivě zásobovat, případně vytvářet přebytky, které se budou zobchodovatelné za velice příjemné ceny.

Vinou zeleného náboženství se elektřina v celé Evropě stane velice nedostatkovým zbožím a jiný stabilní zdroj, než ten jaderný(tedy za předpokladu, že přestaneme vyrábět z uhlí) nemáme. Mýty o jeho drahotě jsou jednak z části vybájené zelenými fanatiky a pisálkovskými neználky, z části to při předpokládaném cenovém vývoji elektrické energie nemusí téměř nic znamenat. A už vůbec nic to neznamená za předpokladu, že tu elektřinu vůbec nemusíme mít.

3 0
možnosti

Pane Peterko,

asi jste ta veřejná dat na webu agora moc nestudoval, protože v lednu byl podíl VTE a FVE 36,3% a uhlí černé, hnědé a jaderky 39%, což se matematicky rozhodně nevyjadřuje jako drtivá výroba.

0 0
možnosti
Foto

Nejen dovážet, bude se dokonce i pašovat! A bude černý trh s elektřinou! ;-D

1 1
možnosti

Uz zacinam premyslet o tunelu pro kabel u Vserub.

1 0
možnosti
Foto

Kdyby byla EU velkým evropským státem ala USA, tak by se daly takové tendence i pochopit. Zemědělství soustředit do oblastí s nejvýhodnějšími podmínkami. Průmysl umístit co nejblíž zdrojům surovin. Energii vyrábět na nejpříhodnějších místech. Jenomže EU je pouze jakési sdružení států, které bude fungovat jen do chvíle prvních hodně vážných potíží a pak se rozpadne. Co potom?

5 0
možnosti

J59a97n 90V59l32k

11. 2. 2022 16:58

Dovážet elektřinu je stejné jako vyvážet poslance, o jedno i druhé nemá nikdo gramotný zájem.

9 0
možnosti

J82i82r60i 85T13i90c18h34y

11. 2. 2022 16:29

Palit uhli je ovsem velmi spatne, je to cenny zdroj, ze ktereho lze vyrobit temer vsechny organicke sloceniny, Cerne uhli je potrebne pro vyrobu oceli. Zastavit vsak cerpani nafty, potrebne k pohonu motoru je silene. Zeleni nechteji vodni elektrarny, ani atomove, vetrniky a slunecni zdroje to nenahradi, navic je tu ten "carbonovy" nesmysl, kyslicnik uhlicity ma nepatrny vliv na oteplovani. Dokud se nevymysli neco ucinneho (fuse?), temi hloupymi narizenimi nejen ze nic nezmenime na ovzdusi, ale rozhodne si snizime zivotni uroven, Takovi Cinane, Indove a jini se mohou jen radovat.

3 0
možnosti
Foto

Jo soudruzi si myslí. Kdyby raději nemysleli, uvolnili těžce regulovaný trh výroby a distribuce energií, on už by se mezi podnikateli někdo našel, kdo by to vymyslel, zabezpečil dostatek levné energie a ještě na tom pohádkově zbohatnul.

1 0
možnosti
Foto

Jak je to se spoléháním na dovozy si teď prožívají automobilky s čipy. A to jde jen o auta. U životně důležitých produktů platí, že co je doma, to se počítá.

14 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1801x
Svět kolem nás běží a já běžím s ním, občas je ale třeba se zastavit a dát si pauzu. Třeba na čtení.

Seznam rubrik