Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vlivem globálního oteplování se zimy bát nemusíme. Rv

0 0
možnosti

J93a16n 94V90l24k

30. 9. 2021 8:11

V Číně je velká spotřeba, ale odpovídají tomu výkony. Vyrábí např. 15 x více oceli než EU. Tyto rozhodnutí o přesměrování zatěžujících výrob do Asie byly provedeny dříve, západní svět to chtěl. Dnes se jen divíme naší závislosti a někteří stále ideologicky tento svět odmítají. Vše najednou postrádá logiku, smysl, kromě toho, že všichni se chtějí mít dobře.

1 0
možnosti

Už ten nadpis je lživý.

0 0
možnosti

J10a14n 72M74a39r28e43k

29. 9. 2021 22:15

Na zdejším blogovišti neustále čtu od odborníků, kterými se tu jen hemží o tom, jaká je Čína velmoc, která za pár týdnů spolkne i USA. No, země, která si musí svítit svíčkama v obchodech mi nepřipadá jako velmoc, i když naivní západ od ní kupuje po většině neupotřebitelné šunty.

1 1
možnosti

Takže jen abych v tom měl jasno - v Číně může za nedostatek elektřiny také Gréta a zelené šílenství? Já jen, že dosud jsem o Číně slyšel jako o těch, co mají klima na háku, uhelné elektrárny sázejí jednu za druhou jako Baťa cvičky a tudíž veškeré potenciální úspory emisí CO2 dosažené v EU v Číně hravě doženou a předeženou.

Člověk by tak nějak čekal, že svíčkami se bude svítit v Evropě a Číňané se budou smát, až budou kuckat saze... A ono je to naopak?

3 0
možnosti

Čína bojuje s energetickou krizí kvůli napjatým dodávkám uhlí. Částečně za to může oživení průmyslové aktivity, protože ekonomika se zotavuje z pandemie, ale také přísnější emisní standardy. Tohle jsem našla v médiích, jako zdroj je ČTK.

1 0
možnosti

Zelení mají problém pochopit úplné základy.

Emisní povolenky odstavení uhlí a jádra zvyšují cenu elektřiny.

Jen bohatá společnost se stará o ekologii. Až bude lidem zima budou topit třeba plastem. Přesný opak toho co zelení chtějí.

Ale hlavně:

Nedostatek elektřiny žene ceny nahoru. Elektřina je základní vstupní komodita. Nebude to tisícovka měsíčně na složence. Zdraží vše potraviny i služby. Spousta firem to neustojí a ta druhá nutně přenese své zvýšené náklady na zákazníka. Připočtěte inflaci a máte perfektní výbušnou směs. Jenže toto vše zeleným dojde až když se to stane.

PS: Pokud hledáte zelené u nás tak hledejte u pirátů. Bylo by dobré vědět že Poslanci se v Evropském parlamentu (EP) neseskupují na základě své státní příslušnosti, ale na půdorysu nadnárodních politických skupin (frakcí). A do které frakce se hlásí naši Piráti? Ano je to GREENS/EFA která razí heslo "EU by podle GREENS/EFA měla být více sociální, zelenější a demokratičtější"

A toto pro změnu neví voliči pirátů ....

10 1
možnosti

Omyl! Zelení to plně chápou. Jsou schopni se dívat na TV i při svíčkách.

2 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1801x
Svět kolem nás běží a já běžím s ním, občas je ale třeba se zastavit a dát si pauzu. Třeba na čtení.

Seznam rubrik