Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prosil bych diskutující aby se zamysleli nad dvěma důvody:

1. chcete kupovat arabskou ropu a podporovat tak teroristy?

2. Počkáte si, až nás Čína zavalí levnými elektrovozy vhodnými na pojížďky po městě?

;-D

0 1
možnosti

Saudská Arábie a její spojenci, jsou i spojenci USA.

:-)

0 0
možnosti
Foto

Baterie v elektroautě po havárii zůstanou živá. Lithium iontové baterie mají tu vlastnost , že elektrolyt uvnitř je vodivý. Proto je v bateriích namontován separátor. Ten, ale může mít poruchu třeba tím, že vzniknou krystaly elektrolytu, které jej poruší a k tomu může dojít i při havárii. V tu chvíli se začnou baterie zahřívat vnitřním zkratem. Zahřívá se postupně a když přesáhne určitou míru , začne v baterii chemicky reagovat jak elektrolyt , tak lithium s kyslíkem a začne se ohřívat. Jakmile se baterie ohřeje na 100 stupňů začne hořet a třeba i tři dny po havárii. Protože kyslík je v baterii uvnitř nejde autou hasit a musí se hodit do nádrže s vodou.

1 0
možnosti
Foto

Výborně, víte co udělá lithium ve vodě? Zkuste to nejprve s kouskem sodíku. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Elektroauto není auto to je ideologie. Profesor Jan Macek ČVUT

8 0
možnosti

Jel jste nekdy v E- aute ? Ja tuto ideologi uz 10 mesicu vlastnim .Nikdy vice spalovaci auto i kdyz nejaky profesuurek ma neco proti.

2 4
možnosti

dík za radu, emám garáž ani auto a neplánuju - jsem důchodce

0 0
možnosti
Foto

Jenže ti zelení ilimináti po té tmě touží. To je ten problém. Ale bohužel nejen pro sebe, ale pro všechny. A to je větší problém.

Vám karma R^.

2 1
možnosti

D78a38v66i76d 74H22o65r53á49k

19. 7. 2021 19:56

Nemohu uvěřit, že vy takový pokrokový člověk, nešetřící kritikou všeho zpátečnického od presidenta, přes vládní garnitůru, až po většinu s vámi nesouhlasících, nebo na nějaké vaše nesmysly upozorňujících diskutujících se k otázce uhlíkových stop a s tím souvisejícím změnám klimatu stavíte tak konzervatývně až zpátečnicky. :-/

Ale zkuste myslet i nad budoucností, které se sice vy ve vašem věku už patrně nedočkáte, ale která nám mladým může díky vám zatížit život snad ještě více než neustále a nehorázně se zvyšující důchody té generace, která nás do celkového tohoto svrabu přivedla.

1 2
možnosti

Je to marný, je to marný. Evropská komise rozhodla že budoucnost je v elektromobilitě a spalovací mmotor patří do temné minulosti. Ve jménu ekonomické sebevraždy zvané green deal.

7 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1801x
Svět kolem nás běží a já běžím s ním, občas je ale třeba se zastavit a dát si pauzu. Třeba na čtení.

Seznam rubrik