Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Nic Vam nebrani prispet na zaplaceni toho statniho dluhu

0 0
možnosti
Foto

Jaký dluh se za dva roky zdvojnásobil?

0 0
možnosti
LH

Jenže tento dluh nezaviňuje jen dnešní vláda a s tím spojený virus, ale ono se dlužilo a rozkrádalo ve velkém od doby revoluce.

Jen pro zajímavost...za Železného za Novu jsme zaplatili 10 miliard za prohranou arbitráž a to ještě Železný komentoval v televizi, že je to jen 1000 kč na každého občana a stát to unese.

A tady je celkový přehled rozkradeného majetku, který se také podílí na státním dluhu http://www.podivinsky.cz/wp-content/uploads/2017/11/Rozkr%C3%A1d%C3%A1n%C3%AD-%C4%8CR.pdf.

0 0
možnosti
LH

A zde je rozhovor pana Stráského o tom, jak se privatizovalo (dávám sem jen výtažek).

Stráský: A pokud jde o to kradení, jak říkáte: ano, jedna cesta, jak nechat lidi zbohatnout, je nechat je krást. A cesty, jak lidi nechat zbohatnout, jsme hledali.

HN: Takže to byl záměr?

Stráský: Záměr to jistě nebyl, ale všichni to podvědomě cítili. (...) Celý spor o privatizaci, ono vytvoření fondů, které pak někam utekly, bylo vedeno myšlenkou akumulovat kapitál do rukou několika lidí tak, aby si mohli sáhnout na velké podniky. Tak, aby se Škodovka nemusela dávat Volkswagenu, proti čemuž Klaus vždycky byl.

HN: Proč to ale v roce 1997 nakonec skončilo tak nedůstojně? Malé banky krachovaly jedna po druhé, ty velké polostátní měly obrovské ztráty, do toho rozpočtové balíčky, přiznání, že v Česku se krade...

Stráský: Poznali jsme, že česká privatizační cesta nemůže být čistá, protože tady není nikdo, kdo vyndá dvě miliardy a něco si koupí. (...) A třetí cesta byla nechat banky půjčit úvěry, které se nesplatily. Byla to třetí cesta a vlastně jediná, když krádež nebudeme brát jako oficiální cestu.

0 0
možnosti
VB

Na některých nepřijatelných dluzích se bohužel podepisuje vláda i opozice: neustálé ždímání veřej. peněz bez koncepce (a to i z řad opozice). Zatímco my dáváme bonus neukázněným občanům (aby nechodili s příznaky do práce), např. Rakousko dalo mladistvým pokutu 2000 eur za piknik. A hlavně Rakousko prověřuje (zdaněné) příjmy firem, aby neinkasovaly nic načerno.

0 0
možnosti
ZZ

Bude to přesně tolik, kolik si OSVČ a firmy vymůžou na dalších kompenzací za nemožnost podnikání, k vůli covidu !!!!

:-P:-P:-P

2 2
možnosti
JF

J66i66ř37í 72F15o45g72e67l

11. 3. 2021 8:00

Od r. 2019 se dluh rozhodně nezdvojnásobil na 2 bil........

2 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1801x
Svět kolem nás běží a já běžím s ním, občas je ale třeba se zastavit a dát si pauzu. Třeba na čtení.

Seznam rubrik