Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Řekl bych, že se číňani potají smějí až se za břicha propadají. Ještě tato generace bude závistivě nakukovat do Číny, jako jsme před rokem 89 my starší nakukovali na Západ.

1 0
možnosti

E55r94i38k 41M98o83c

3. 3. 2021 19:51

Pokud je snižování emisí správná věc, nejspíše zůstane správnou věcí i přesto, že se je budeme snažit snižovat jako jediný? A nebo když na to ostatní dlabou, už to zase není správná věc? Demokracie taky není vždy ideální. Snadno se zneužívá a k jejímu dosažení někdy musíme porušit vše, co představuje. Pořád je ale pro přežití lidstva klíčová. Pokud se budeme k planetě stavět zády a budeme ignorovat škody, které na ní pácháme, pak je naše civilizace předem ztracená.

0 1
možnosti

Snižování emisí tak, jak to prosazuje júnije s rajchem v čele se k planetě staví zády ještě fanatičtěji než ti nejfanatičtější ropáci. Promni si oči.

1 0
možnosti
Foto

Nepochopí. Eurohujerismus je podobně jako ekologismusm, genderismus či BLM bezesporu diagnosa.

9 0
možnosti

S těmi vakcínami je to podpásovka, sousedi nám pomáhají, když vidí tu katastrofu u nás, řízenou psychopaty.

Nejde jen o ŽP, ale také o diverzifikaci energetických zdrojů a energetickou obnovitelnou soběstačnost. Státy se značným vývozem fosilních paliv budou logicky proti.

Je to jednání jak s arogantním blbcem, který vám šlape v botách po chodbě a vy to pořád za něho uklízíte, no, těch co už se zouvají je stále víc.

0 8
možnosti

Tak sousedé jsou státy EU, ty se dokážou dohodnout i o těch emisích. Problém je zbytek světa. Mimochodem diverzifikace energetických zdrojů je určitě správně. Podle mě, by se to mělo udělat v rámci celé EU. My totiž nikdy soběstační v OZE nebudeme, ale kdyby si státy pomohly, horské státy dodaj vodní elektrárny, jižní státy soláry, přímořské vítr, my pomůžeme jádrem. Takhle by to fungovat mohlo.

2 0
možnosti

"Mimochodem, zatímco světové emise se vloni kvůli zpomalení ekonomiky z důvodu pandemie snížily skoro o 6 procent, ty čínské se zvýšily."

Tak letos asi nikdo nic jiného nečekal, Čína je obrovská ekonomika s energetikou historicky postavenou na uhlí, takže nelze čekat že se otočí "na pětníku".

"Že budou tyto obrovské peníze, které by se daly využít jinde mnohem lépe, naprosto vyhozené oknem, protože velká část zbytku světa s Čínou v čele bude své emise nikoli snižovat, ale zvyšovat."

No, nevím jak zbytek světa, ale Čína Vás možná překvapí. Tohle jsou jejich přírůstky v instalovaném výkonu elektráren za rok 2020:

+72 GW vítr, +48 GW fotovoltaika, +38 GW uhlí, +18 GW voda, +2 GW jádro.

Samozřejmě ještě dlouho jim potrvá, než dojde k nějakému zásadnímu posunu, protože jejich stávající kapacita v uhlí je obrovská. Ale trend směrem k OZE je v Číně velmi silný a pokud jim to vydrží, tak se v tom roce 2030 možná budete divit.

0 0
možnosti

Čína se chová naprosto pragmaticky a tak, aby to pro ni bylo ekonomicky výhodné. Elektřina z uhlí je pro ně zejména tam, kde si ho sami těží, extrémně levná, protože není zatížena žádnými emisními povolenkami atd. Naopak tam, kde jsou pro to vhodné podmínky, staví logicky ve velkém OZE. Prioritou je pro ně ekonomika, ekologie je až na druhém místě. A budou to tak dělat i dál, i kdybychom se na hlavu stavěli.

2 0
možnosti
Foto

A co my eurošlajsové a eurotučkové? Nebo takový europlha?

0 0
možnosti

Já se považuju za Evropanku a zastánkyni EU. Ráda cestuju, mám po Evropě dost přátel. Ale současné vedení EU mi tedy minimálně v některých věcech v čele s Green Dealem velmi vadí. O co méně to mají promyšlené a propočítané, o to větší silou to tlačí. To nemůže skončit dobře.

2 0
možnosti
Foto

No, než bičovat záda sám sobě, radši bych šel zmydlit Evropskou komisi a podstatnou část europarlamentu.

3 0
možnosti

Napsal jste: "To si říkáte, jestli ti lidé berou drogy, trpí nějakou psychickou poruchou, nebo jsou zkrátka jen hloupí." Mně napadá ještě jedna možnost a to, že pracují v úplně jiném zájmu a za úplně jiné peníze. U některých jsem si tím skoro jistá.

10 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS