Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Platit vyděračům nemá nikdy smysl.

Ono to jde i naopak-pokud nepřestanou s odlesňováním tak je ekonomicky izolovat-například uvalit sankce na jejich vývoz masa a přestane mít k odlesňování důvod.

Zároveň nabídnout podporu průmyslu-ne dárky, ale investicemi

0 0
možnosti
Foto

Reagoval jste stejně, když jela Merkelová (proč zrovna ona?) do Turecka uplatit Tureckého prezidenta Evropskými penězi, vyhrožujícímu a vydírajícímu tím, že Turecko nebude bránit migrantům v jejich cestě dál do Evropy?

0 1
možnosti
Foto

To, že někdo řekne, že nic neudělá e vyhrožování a vydírání;-D

Srovnáváte nesrovnatelné.

V Amazonii Brazilci vypalují lesy s vědomím vlády, dle autora by se měli nějak uplácet = peníze by šly viníkům situace aby něco nedělali aby neškodili

Turecko není viníkem situace, ale jednou z obětí.Na svém území mělo cca 3 000 000 utečenců, kterým prostě nebylo schopno zajistit základní životní potřeby. Tomu pomohla EU tím, že poslala nějaké peníze na vyřešení situace-tedy poslali peníze aby se něco udělalo = pomohlo se zmírnit dopady toho co Turecko nezavinilo-aby se pomohlo.

Srovnatelné by bylo pokud by Brazilie nepodporovala zapalování pralesa a naopak by s tím chtěla bojovat a požádala o přísěvek na hašení či boj s těmi co zapalují-pak bych i v případě Brazilie byl pro pomoc jim

0 0
možnosti
Foto

Turecko skutečně není viníkem situace, nicméně se mu to náramně hodilo a od té doby dojí z EU cca 7mld eur ročně s tím, že si stačí říct a finance mu budou navýšeny.

Já také nejsem viníkem situace, ale jako daňový poplatník musím Turecku přispět.

Neodpověděl jste mi na to, na jakém základě tam tehdy jednala Merkelová? Neměla žádný mandát, žádnou funkci v orgánech EU, přesto darovala Turkovi 7mld z peněz, nad kterými neměla žádnou rozhodovací pravomoc.

0 1
možnosti
Foto

Jako obvykle jste mimo.

není to 7 mld, ale 6 mld a ne ročně ale celkem

Země Evropské unie se v roce 2016 dohodly, že Turecku poskytnou přinejmenším tři miliardy eur (77,8 miliardy korun) výměnou za to, že Ankara zastaví příliv migrantů přes řecké ostrovy do Evropy. Pod podmínkou, že budou peníze efektivně vynaloženy, přislíbila EU Ankaře navíc další až tři miliardy eur.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/evropska-unie-turecko-audit-data-pomoc-uprchlici-migranti-syrie.A181113_094521_zahranicni_dtt

0 0
možnosti
Foto

A samozřejmě merkelová nic nearovala, rozhodly orgány EU

0 1
možnosti
DR

Ano správně. Veškeré problémy řešit sankcemi, to je to pravé.

0 1
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1801x
Svět kolem nás běží a já běžím s ním, občas je ale třeba se zastavit a dát si pauzu. Třeba na čtení.

Seznam rubrik