Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Neprotěžujte cizí termity :-) ...

0 0
možnosti
Foto

Ano, psalo se o tom. Např. zde: https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/evropsky-parlament/zakaz-nozu-brusel-evropska-komise-hoax-fake-news/r~812090c635dc11e9a049ac1f6b220ee8/?redirected=1551952100

Alespoň se nemusím rozepisovat o tom, že štěkáte na špatný strom. Pokud je základní předpoklad chybný (EP zakáže nože), tak je celá konstrukce zbytečná.

3 1
možnosti

Že vás huba nebolí.

Cituji z vámi odkazovaného článku: "...Kromě toho, že se návrh týká jen některých typů nožů, komise upozorňuje, že zpráva nikomu nic nenařizuje...". Takže zpráva je samozřejmně pravdivá druhá věc je, že kompletní znění se mi nepodařilo dohledat, za to že lidé musí o podobných informacích různě spekulovat může "nezveřejňování" informací a to, že jsou zveřněny jen části vytržené tak, aby budili zdání smysluplnosti.

Z podobných omezení - již platných v některých zemích EU je jasné, že komise chce omezit nože s pevnou čepelí délky nad cca 3-4 palce, zavírací nože umožňující otevření jednou rukou, oboustraně broušené nože a podobně (ano tohle se skrývá pod tím "některé"...).

To že se jedná "jen" o "návrh" na situaci nic nemění. Většina nesmyslů z EU začala jako "návrh" či "doporučení" a ve "vhodné chvíli" se přetransformovala do nařízení či zákona - v té chvíli už bylo pozdě cokoli rozporovat. Takže nyní je jediná správná doba kdy by naši občané i představitelé měli jasně dát na jevo, že podobné "nenařízení" striktně odmítají. Pokud by mělo k zákazu dojít bude se týkat prakticky všech nožů použitelných pro pobyt v přírodě (samozřejmně houbaře postihne asi nejméně).

Označit zprávy o hrozícím zákazu za hoax je stejně sprosté jako když Husák tvrdil, že v ČSSR nemáme politické vězně (máme jen lidi odsouzené za výtržnictví, pobuřování, podvracení a nezákonné opuštění republiky...)

2 0
možnosti
Foto

Je to možná právě naopak. Pokud jsou si násilníci jistí, že nikdo kromě nich není ozbrojen, budou útočit o to více. Je známo, že pachatelé se více bojí bránící se a ozbrojené oběti než policie. Takže řešením je ozbrojit slušné lidi.

10 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS