Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Ti co zapomněli co je to každodenní realita života ti co žijí v oblacích a z daní ostatních tak vytvářejí přemrštěná rozhodnutí

0 0
možnosti
FV

Němci se snaží o nějakou globální odpovědnost. Češi myslí provinčně, protože vždycky představovali chudou dělnickou vrstvu, která měla dost práce uživit sebe a svoji rodinu, a tudíž moc nikdy nepřemýšlela globálních souvislostech nebo odpovědnosti za planetu.

0 2
možnosti
AP

Lidé jsou stejní všude. Co je jiné je do čeho se narodí. Všude jsou blbci i chytří lidé. Blbců je ale víc.

2 0
možnosti
MS

Střízlivý objektivní názor, který nerozlišuje východ a západ. R^

3 0
možnosti
JZ

J64a62n 96Z69í71m75a

6. 10. 2018 15:20

Divil byste se jakým rozčarováním po 15 letech těchhle ekonesmyslů procházejí moji bývalí sousedé na předměstí Chemnitzu...

6 1
možnosti
JS

Kanclerka Merkelova ciste z politickych duvodu prosadila "Energiewende". Zaviraji, nebo uz zavreli 25 atomovych elektraren. Rozsiruji tezbu v povrchovych hnedouhelnych dolech. (likvidace prirodni rezervace, kostelu-Immerath, atd.). Zvysuji strategickou zavislost na ruskem plynu (Nordstream I a II ). Nemci jeji stranu CDU stale voli. Da se to nazvat bud blbosti, pokrytectvim nebo stadnosti. Tezko rici.

5 0
možnosti
JC

J80i71r76i 12C79e38e

6. 10. 2018 15:41

Němci již v minulosti několikrát dokázali, že pokud se v jejich čele objeví vůl, jsou schopni s ním zorat celou Evropu.

Namátkou Bedřich Veliký, Vilém II., Adolf Prozřetelnosí vyvolený...

6 2
možnosti

Chytřejší? Hloupější? Jsme jiní!

Dostali jsme dotace na obnoviteloné zdroje, aby každý měl na chalupě solární panely a levnější elektřinu. Dotace šly politikům do rukou a postavili pro sebe a své známé pole plná panelů místo pšenice a my jim ty miliardy korun dnes stále za to platíme. Jsme hloupější?

Politici chtějí stavět dále na atomové energii. Budiž! Ale Hrad nás usiluje tím podřídit vlivu ruské ekonomice, chce naši ekonomickou závislost na ruském imperialismu. Hrad ve skutečnosti nenápadně rozbíjí Evropskou unii. Jsme hloupější?

Němci dělají chyby, Češi dělají chyby. Jsme hloupější?

0 2
možnosti
Foto

K83a49r47e39l 81C76a32c30h

5. 10. 2018 19:41

Omlouvám se, že píši zcela mimo téma. Pražák Richard Peterka byl v r. 1966-1967 můj mazák na ZVS v Karlových Varech. Když pohlédnu na Vaše foto, určitou podobu vidím. Je na tom něco (příbuzenský poměr), nebo jsem úplně mimo mísu?

Jinak k článku. Němci odstavením jaderných elektráren udělali chybu. Nevím čeho se bojí. Při německé důslednosti v dodržování předpisů bych obavy z havárie podobné Černobylu neměl. Fukušima tam nehrozí (zemětřesení a tsunami). Německé větrné parky a nedostatečná přenosová síť dělá problémy i našim energetikům, kteří bdí nad tím, aby nedošlo k rozpadu sítě nejen naší.

Pokud jde o zelenou energii, jde o nestabilní zdroje. Vždycky budou dělat v přenosové soustavě problémy. Ekologové by si měli přát, aby se narodil nový Nikola Tesla a začal tam, kde skončil ten předešlý, když mu jeho výzkumné zařízení nechal pan Westinghaus zbourat, protože energii bez drátů by nemohl dobře účtovat. Možná by na něco přišel. Do té doby musí být v provozu i spolehlivé zdroje stabilní dodávky, reagující na regulační zásahy tak, aby nezkolabovala přenosová síť.

6 0
možnosti
Foto

J53a18n 70Š11i86k

5. 10. 2018 19:39

Myslím, že Češi jsou chytřejší než Němci. Bohužel také vychytralejší a to nám výsledky té chytrosti kazí :-)

0 3
možnosti
FL

Nebylo to náhodou s těmi elektrárnami tak, že jaderné škrtli kvůli tomu, že jsou rizikové, poté co v Japonsku měla Fukušima nehodu? Já myslím že jsou technicky chytřejší, však také ta životní úroveň, kvalita výrobků a počet Nobelistů. Ale mají jednu nešťastnou vlastnost - loajalitu, slepou poslušnost ke svým vůdcům, i v případě že jsou to psychopati.

5 1
možnosti
DR

Fukušinu vyplavila tsunami. Myslíte, že tohle v Německu hrozí?

7 0
možnosti

Chránit životní prostředí i za cenu vyšších nákladů by tak úplně hloupé nebylo, ale snažit se omezit skleníkové plyny nahrazováním jaderných elektráren uhelnými, to je exemplární příklad alternativní inteligence.

14 0
možnosti
LB

Německo je zemí, kde jsou nejvíc využívána tepelná čerpadla, která potřebují jen minimum elektrické energie, navíc využívají i další alternativní zdroje, takže se bez uhelných elektráren zřejmě obejdou.

2 3
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1801x
Svět kolem nás běží a já běžím s ním, občas je ale třeba se zastavit a dát si pauzu. Třeba na čtení.

Seznam rubrik